fredag, juni 13, 2008 Klockan 00:51

AIS klass B i USA

Det är fortfarande problem med att få använda AIS klass b som amerikan i USA. Ingen verkar ha information om varför inte FCC godkänner utrustningen. Ett företag som heter shine micro valt att börja sälja klass b utrustning där själva trasponderfunktionen är avaktiverad. När väl klass B blir godkännt i USA kommer det gå att betala för att öppna upp transponderfunktionen.


Detta kommer troligen öka AIS användningen totalt i USA då många under senaste året har väntat med att köpa AIS tills dess att Klass B blir godkännt.



Imponerande av Shine Micro att ta en del av smällen, för det fall klass B inte blir godkännt. Som ni kan se på bilden är det samma underliggande tillverkare som true heading använder.


Priset kan vid första anblick verka lågt, sett till dollarkursen, men det krävs ytterligare 200 dollar för att aktivera transpondern.


1 Comments:

Anonymous Anonym said...

AIS Calss B bygger på CSTDMA medan AIS Class A bygger på SOTDMA. Anledningen till att USA inte godkänner Class B är att CSTDMA har en länkutnyttjande som är minde än 30% medan SOTDMA har 400-500 % länkutnyttjande således mer än 10 gånger högre kapacitet. Skillnaden är bara programvara vilket innebär att det kostnadsmässigt inte är någon skillnad men kunderna blir lurade och kommer senare att behöva uppgradera eller i värsta fall köpa en ny AIS Class B som bygger på SOTDMA.

14 maj, 2010 23:57  

Skicka en kommentar

<< Home